Breng uw wifi in kaart met een Heatmapper

Breng uw wifi in kaart met een Heatmapper

Wat is een Heatmapper?

Bent u op zoek naar een optimaal WiFi bereik? Met een heatmapper kunt u de slechte zones van een WiFi netwerk analyseren. Een heatmapper toont de draadloze dekking in een gebied met behulp van kleur, waar goede draadloze dekking meestal groen wordt weergegeven, terwijl zwakke tot geen dekking rood is (Slecht bereik).

De onderstaande heatmappers tonen resultaten van dezelfde behuizing met drie verdiepingen gemeten met twee verschillende draadloze opstellingen.

Bereik ervoor:
Beter WiFi bereik door een Heatmapper - TamoSoft

Bereik erna:
Heatmapper WiFi coverage - Better WiFi

Waarom heatmapper en niet alleen snelheidstesten?

Heatmappers en snelheidstests zijn complementaire tools die samen een beter overzicht geven.

  • Een warmtekaart visualiseert de signaalsterkte in een bepaald gebied en geeft een indicatie van waar u de beste draadloze dekking kunt verwachten. Als u meerdere kaarten maakt, kunt u vergelijken voor en na eventuele wijzigingen die u aanbrengt. Je kunt ook zien hoe omstandigheden continu veranderen door externe invloeden.
  • Een snelheidstest vertelt u alleen de maximaal haalbare snelheid met de snelheidstest en het apparaat dat u gebruikt, voor de exacte locatie waar u zich bevindt op het exacte moment dat u de test uitvoert.

Als je de tijd neemt en het goed doet, kunnen een warmtekaart en een snelheidstest je vertellen waar in huis signalen goed en slecht zijn, evenals de snelheden die je kunt bereiken waar het signaal goed of slecht is.

Zie voor meer informatie over het uitvoeren van een grondige test van een heatmapper: TamoSoft Site Survey

Met welke tools kan je een heatmapper maken?

Heatmapper software - TamoGraph heatmapper
We raden hiervoor TamoSoft Site Survey aan. Met deze heatmapper onderzoekt u de ruimte op de specifieke locatie. In deze ruimt wilt u een wifi netwerk aanleggen. Zonder TamoGraph plaatsen we op basis van onze ervaring een aantal Access Points en kijken we hoe het WiFi-netwerk presteert.

TamoGraph bespaart u tijd, frustraties en geld, doordat we de ruimte visualiseren in de softwaretool. Een Site Survey met behulp van TamoGraph levert ons een duidelijk beeld op van de eventueel aanwezige factoren die van invloed kunnen zijn op het Wi-Fi-netwerk zodat we u een specifiek type en aantal Access Points kunnen adviseren en deze ook nog eens op een dusdanige plek kunnen zetten om optimaal gebruik te kunnen maken van het netwerk zonder enige storingen.

Tips & Tricks

De heatmapper-programma’s zijn vrij intuïtief, je hoeft alleen maar verbonden te zijn met je draadloze netwerk en de instructies te volgen voor het programma dat je hebt gekozen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat metingen dicht bij elkaar worden gedaan, zodat de meetbereiken elkaar overlappen.

Heeft u vragen of opmerkingen over een heatmapper of wilt u een WiFi Meting op locatie doen? neem dan contact met ons op!