Site Survey

Wireless site survey, meten is weten

Een wireless WiFi Site Survey geeft u inzicht in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen en materialen die zich in en om uw pand kunnen bevinden. Zoals u weet is er niets zo storend als een WiFi signaal dat niet optimaal is. Uw klanten en medewerkers zullen hier over klagen. Bovendien kan het vertragende werken op uw bedrijfsprocessen die hiervan afhankelijk zijn. Laat daarom altijd een WiFi survey uitvoeren. Een goed begin is het…..

Buiten het feit dat een goed begin belangrijk is zien we ook een groei van devices per gebruiker. Tevens groeit het aantal mobile devices die connecten met WiFi ook explosief. Het aantal tablets zal van 6% naar 27% groeien in 2020. Hou ook rekening met ultrabooks, wearables en uiteraard de smartphone. Kijken naar 802.11ac Gigabit WLAN is zeker geen overbodige luxe. Laat uw netwerk tijdig scannen met behulp van een Wireless WiFi Site Survey.

Als u een wireless WiFi Site Survey laat uitvoeren dan is dat een wijs besluit. Het zou erg jammer zijn als u na de installatie moet constateren dat uw netwerk niet optimaal werkt. De kans is dan groot dat u extra accespoints moet aanschaffen en alles opnieuw moet ophangen en configureren. Als u direct kiest voor een wireless site survey dan krijgt u een uitgebreid rapport met advies voor de juiste RF configuratie en welke hardware het beste schikt voor uw omgeving en wensen.

Dit alles zal blijken uit een uigebreid heatmap report met alle aanbevelingen. Wist u dat 77% van de IT managers overweegt extra accespoints aan te schaffen ? Met een wireless site survey weet u direct wat u moet doen voor een maximale dekking.

Wist u dat de meest voorkomende WiFi problemen worden veroorzaakt door:

 • Zwak signaal door verkeerde plaatsing
 • Lage snelheid door stoorbronnen
 • Dode hoeken door verkeerde plaatsing

Wilt u meer weten, download onze infographic of ebook inzake wireless WiFi Site Survey, of neem direct contact op met onze experts. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Uw eerste stap naar een zorgeloos wireless netwerk. Lees ook wat wij te melden hebben over netwerk scan/security surveys. Heeft u vragen over de wireless site survey, neem dan direct contact met ons op, wij helpen u graag verder.

TamoSoft

Tamograph Site Survey Pro - WiFi Meting Software

Een professionele WiFi meting met TamoGraph Site survey

 

TamoGraph is een gebruiksvriendelijke, krachtige en professionele software tool die het uw makkelijk maakt uw
802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi-netwerken te analyseren, onderhouden en optimaliseren. TamoGraph kan u veel frustratie, tijd en kosten besparen door in een korte tijd overzichten te presenteren met betrekking tot de dekking en de prestaties van het Wi-Fi-netwerk.

Maak uw netwerkbeheer makkelijker met TamoGraph. Voorkom downtime door storingen, verbeter de workflow door een geoptimaliseerde verbinding en zorg voor gemoedsrust bij uw IT-afdeling.

wifi meting op locatie

Waar we naar kijken bij een Wifi Survey:

 

 • Netwerken in de buurt
 • Storende materialen in het pand ( mogelijke demping)
 • Wie zit op welke frequentie
 • Meting snelheid, performance en spectrum analyse
 • Heatmapping check
 • Doorvoersnelheid en responsetijden

Rapport en advies:

 

Op basis van de Wifi Survey kunnen wij u een maatwerk advies geven. Onze consultant neemt met u de meetresultaten door en bespreekt de next steps gebaseerd op het rapport.

Heeft u interesse in een wireless site survey of heeft u een vraag, neem dan contact met ons op via info@tamosoft.nl of bel 0344 653-559

wifi meting
wifi meting

Waarom is het belangrijk om een Site Survey uit te voeren?

 

 • Zijn er andere draadloze netwerken die interferentie kunnen veroorzaken?
 • Om een planning te maken van de benodigde materialen.
 • Waar moet welk Access Point komen? Is het op dat punt ook mogelijk om een Access Point te plaatsen?
 • Meer Access Points plaatsen werkt eerder averechts dan dat het goed doet, met een nauwkeurige Survey worden er Access Points geplaatst om een dekkend netwerk te creëren zonder overhead.

Het kan zelfs zijn dat de utp bekabeling naar het Access Point niet juist is afgemonteerd waarbij storingen kunnen voorkomen. Deze kunnen wij ook doormeten inclusief een rapport hiervan. Heeft u alleen alles bekabeld en maakt u geen gebruik van WiFi, ook dat is door ons te verzorgen, inclusief rapport per aansluiting/patchpunt door middel van onze specialistische Fluke Networks apparatuur. Zo weet u of uw netwerk in topconditie is.

Wilt u uw netwerk ook laten doormeten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Laat nu een Wifi meting doen

Laat uw wifi meting doen door professionals.