Wifi Meting

Site Survey

Wifi meting

De eisen die aan hedendaagse draadloze netwerken worden gesteld liggen ver weg bij de eisen zoals deze 5 tot 10 jaar geleden golden. WiFi was ‘nice to have’, maar geldt tegenwoordig als het primaire koppelvlak, zo niet het enige. Waar dekking als uitgangspunt gold, vraagt de gebruiker nu capaciteit. Laptops, met vastomlijnde WiFi specificaties, zijn verdrongen door de Bring-Your-Own-Device trend. Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey (netwerk meting) met Spectrum Analyse daarom van belang!

 

Uitgebreide draadloos WiFi meting op locatie

U heeft ons uw voorkeuren doorgegeven voor de gewenste performance en stabiliteit. Met deze eisen in ons achterhoofd beginnen wij met meten op locatie. De muren, het plafond of bijvoorbeeld een lift bij u op locatie zorgen voor demping. Deze demping beperkt het WiFi signaal. Om een optimaal draadloos signaal op alle gewenste locaties te bieden, brengen wij de demping eerst in kaart. Vervolgens berekenen wij hoe wij de AccessPoints zo kunnen plaatsen, dat deze minimale last van de demping hebben. Wij berekenen dit op basis van uw specifieke wensen. Uiteraard kiezen wij de oplossing met zo min mogelijk Access Points. Naast de signaalwaarden van de te plaatsen componenten in de praktijksituatie wordt tevens een Spectrum Analyse uitgevoerd.

Waarom ons?

Ruime ervaring
Wij hebben ruime ervaring in het maken van Site surveys
Kwaliteit
Alle meting worden speciaal voor u op maat gemaakt!
Professioneel advies
Wij beschikken over jarenlange ervaring en de juiste kennis rondom Wifi metingen.

Oplossingen die werken

WAS Ontwerp

Bij een WAS Ontwerp maken we voor u een ontwerp op papier met de plattegrond van het bedrijf van uw klant, rekening houdend met de Wi-Fi Bandbreedte en Wi-Fi bereik.
U ontvangt een Plaatsingsplan en een radioplan in een rapport in pdf formaat.
Prijs: € 249,-

wifi meting
wifi meting op locatie

Uitgebreide site survey wifi Meting op locatie

Bij wifi meting gaan we voor u (uit uw naam) naar uw klant toe en doen we een meeting op basis van wifi Ontwerp bijvoorbeeld: WiFi kantoorgebouw. Deze nameting bevestigd het oorspronkelijk ontwerp.
We plaatsen bij u klant de Access Points volgens ontwerp en meten dit na. Er kunnen eventuele aanpassingen in het ontwerp gemaakt worden (Radioplan) en (Plaatsingsplan).
U ontvangt een Plaatsingsplan en een Radioplan in een rapport in pdf formaat.
Prijs: € 499,- per dagdeel (normaal kantoor is 1 dagdeel, een groot kantoor (WiFi kantoorgebouw) met meerdere verdiepingen kan 2 of meerdere dagdelen zijn, wij geven u van te voren een prijsopgave.

Wifi meting: Meten is weten!

Een WiFi netwerk inrichten zonder de uitvoer van een kundige Site Survey (netwerk meting) op locatie? Dat is vragen om problemen! De meting op locatie is hét vertrekpunt voor de realisatie van een betrouwbaar WLAN. Het geeft inzicht in de benodigde hardware, de precieze positionering en de instellingen zoals kanaalkeuze en zendvermogens. Bovendien brengen de specialisten van TamoSoft ook de randvoorwaarden in kaart. Denk aan de bekabeling en de aanwezigheid van voldoende switchpoorten en het voorzien van de juiste Power over Ethernet ondersteuning. Ook hier geldt: meten is weten! Vraag een netwerk meting aan bij TamoSoft. Neem vandaag nog contact met ons op!

wifi meten

Laat nu een Wifi meting doen

Laat uw wifi meting doen door professionals.